Δικαίωμα στη μόρφωση και ισότιμη αντιμετώπιση με τα ελληνόπουλα της ηλικίας τους αποκτούν παιδιά προσφύγων και μεταναστών, μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας που τους προσφέρει η εκπαιδευτική δράση «Μετάδραση». Στόχος η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Το 2018, 1.250 παιδιά παρακολούθησαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας το 2018, μέσω της εκπαιδευτικής δράσης «Μετάδραση» στην Αθήνα.

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων, τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, αγγλικής και γερμανικής, μαθηματικών και υπολογιστών.

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι απαραίτητη για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, αναφέρουν οι άνθρωποι της «Μετάδρασης».

Με χειροκρότημα υποδέχτηκαν τα 12 προσφυγόπουλα δάσκαλοι, μαθητές, γονείς, στο 3ο δημοτικό σχολείο Σάμου, που ξεκίνησε την λειτουργία προενταξιακού τμήματος.

Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση περιμένει τον διορισμό και άλλων εκπαιδευτικών για να λειτουργήσουν επιπλέον τμήματα σε σχολεία της Σάμου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των παιδιών από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Σάμου στα σχολεία.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: