Χοντρό χαλάζι έπεσε τη νύχτα του Σαββάτου στο Ηράκλειο αλλά και στα νότια και ανατολικά προάστια της Αττικής, ενώ νέες κατολισθήσεις βράχων προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στην περιοχή του Πλωμαρίου στη Λέσβο.

Στο δρόμο Πλωμαρίου – Μελίντας, όπου από το σεισμό της 12ης Ιουνίου είχαν αποκολληθεί πολλοί βράχοι, οι κατολισθήσεις δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα. Τεράστιοι βράχοι έπεσαν στο δρόμο, ο οποίος έκλεισε. Από νωρίς το πρωί, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού των δρόμων.Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί και να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στα χωριά.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την γεωμορφολογία της περιοχής, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση που ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017 προκάλεσε.

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν το Σάββατο και στην Ηλεία. Καταιγίδα ξέσπασε στον Πύργο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το κλειστό γυμναστήριο της πόλης και ενώ ήταν σε εξέλιξη αγώνας μπάσκετ εφήβων. Τα νερά της βροχής από την οροφή του γηπέδου έπεφταν σαν καταρράκτης μέσα στο παρκέ και τις κερκίδες του γηπέδου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Πηγή:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: