Υπό έλεγχο ετέθη λίγο μετά τις 11 το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο υπόγειο του Τμήματος Βιολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου βρίσκονται οι μετασχηματιστές από όπου τροφοδοτείται το οκταώροφο κτήριο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 09:00 το πρωί  αρχικά στο υπόγειο του νέο κτιρίου της σχολής θετικών επιστημών  του Α.Π.Θ. στην οδό Αγ. Δημητρίου.

Στα υπόγεια του κτιρίου είναι εγκατεστημένοι μετασχηματιστές απ’ όπου τροφοδοτείται το οκταώρφο κτίριο και κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της πυροσβεστικής, η φωτιά που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις έχει προκληθεί από βραχυκύκλωμα.

Ευτυχώς λόγω των επικειμένων αργιών στα εργαστήρια υπήρχε μικρός αριθμός φοιτητών, υπαλλήλων και διδακτικό προσωπικό (περίπου 100) και όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Νεαρή που είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ απεγκλωβίστηκε κι αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε. Δύο πυροσβέστες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα. Το γεγονός ότι πυκνοί καπνοί, που εξαπλώθηκαν μέχρι την ταράτσα του οκταώροφου κτηρίου, εμποδίζουν την ορατότητα, καθιστά δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι χρειάστηκε να σπάσουν υαλοπίνακες και λουκέτα για να εισέλθουν στα κτήρια.

 

Ρεπορτάζ: Αντώνης Καρανδεινός

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: