Δύο υπηκόους Βουλγαρίας ηλικίας 38 και 36 ετών,συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών σε επαρχιακό δρόμο της Ροδόπης. Οι συλληφθέντες προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 54 μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι ο 36χρονος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε ημιφορτηγόαυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, 54/

μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων στο πίσω μέρος του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων και δεκατρείς ανήλικοι, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, καθώς και ότι η μοναδική πόρτα εισόδου-εξόδου στον χώρο αυτό ήταν ασφαλισμένη εξωτερικά, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου Αστυνομίας

Μοιράσου το άρθρο: