Στα δικαστήρια θα οδηγηθούν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 35 συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, με κατηγορίες που προέκυψαν μετά από κινητοποίηση του 2013.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με ανακοίνωσή του «εκφράζει τη συμπαράστασή του στου 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που δικάζονται στις 20 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων με σαθρά επιχειρήματα ότι «εισέβαλλαν» στο γραφείο του τότε υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που κατακρεουργούνται διαχρονικά.
Είναι αυταρχισμός να κατηγορούνται εργαζόμενοι που αγωνίζονται για το δίκιο».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: «εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, προέδρων και μελών ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων – ανάμεσά τους και πολλοί συνάδελφοι οικοδόμοι μέλη του Συνδικάτου – που συνεχίζουν και διώκονται από τα δικαστήρια, για την κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ».

To Συνδικάτο εργαζομένων Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων απαντάμε με ισχυρό εργατικό κίνημα! Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα αυτή προσπάθεια τρομοκράτησης της εργατικής τάξης. Καλούμε όλα τα Σωματεία του κλάδου με αποφάσεις τους, να εκφράσουν την Ταξική τους Αλληλεγγύη, τη μαζική καταδίκη για τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, συνδικαλιστές, να διαδηλώσουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Φλεβάρη 11:30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων».

Μοιράσου το άρθρο: