Mαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα-Ένταση και επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο στο ύψος της Βουλής, στο Σύνταγμα, πριν λίγη ώρα, όταν ομάδα αγνώστων έκανε ρίψη καπνογόνων, φωτοβολίδων και μολότωφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.

Αυτήν την ώρα τα επεισόδια «μεταφέρονται» προς τα Προπύλαια.

Το κεντρικό σύνθημα του μαθητικού συλλαλητήριου είναι «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Χιλιάδες μαθητές απ’ όλη την Αττική διαδηλώνουν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών.

Οι μαθητές ζητούν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς, αύξηση για την λειτουργικές δαπάνες στα σχολεία όπως π.χ για τη θέρμανση και τα αναλώσιμα υλικά, καθώς επίσης και να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας που αφορά τις αλλαγές στο Λύκειο.

Σε αυτό το θέμα, οι ενστάσεις που διατυπώνονται είναι σε σχέση με την εξεταστική του Ιανουαρίου. Παράλληλα, ζητούν να ξεκινήσει στα γυμνάσια αλλά και τα λύκεια η ενισχυτική διδασκαλία και να υπάρχουν 20 μαθητές ανα τμήμα.

Στο μεταξύ, η πορεία νωρίτερα σταμάτησε στα Χαυτεία, καθώς είχαν παρησφρήσει στην πορεία περίπου 100-150 άτομα με μαύρες κουκούλες και βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος