Διασωληνωμένο στην Mονάδα Eντατικής Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται το 2,5 ετών αγοράκι που, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έπεσε αναίσθητο στο διαμέρισμα όπου ζει, στην περιοχή Ντεπό Θεσσαλονίκης. Το αγοράκι έπαιζε στο δωμάτιο του και όταν προσπάθησε να κατέβει από την κρεβάτι του, μπλέχτηκε στις κουρτίνες.

Η μητέρα του μικρού είχε πάει να πάρει το αδελφάκι του από το σχολείο και στο σπίτι ήταν η γιαγιά του η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και όταν πήγε στο δωμάτιο να τον δει τον βρήκε αναίσθητο και κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Όταν το πλήρωμα έφτασε, το παιδί δεν είχε σφυγμό. Μετά από προσπάθειες να το επαναφέρουν, προχώρησαν σε τραχειοστομία κι έτσι το επανέφεραν.
Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διασωνηλωμένο ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, καθώς έχρηζε νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του.

Μία εκδοχή που εξετάζεται είναι να έχασε τις αισθήσεις του επειδή μπλέχτηκε στο λαιμό του κορδόνι από κουρτίνα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, η οποία ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα του ανηλίκου.

Υπό αυτές τις συνθήκες κατέθεσαν στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς η μητέρα και η γιαγιά του παιδιού, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησαν.

Με βάση την ενημέρωση που έλαβε, η εισαγγελέας φέρεται να χαρακτήρισε το περιστατικό ως ατύχημα. Η προανάκριση της Αστυνομίας συνεχίζεται.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης

Σχετική είδηση:
Στο νοσοκομείο αγοράκι που μπλέχτηκε σε κορδόνι κουρτίνας

Μοιράσου το άρθρο: