Η προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, είναι το περιεχόμενο της ενημερωτικής δράσης για τα παιδιά της πόλης, που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος επισημαίνει ότι: «Το επίκαιρο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων των παιδιών κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενημερώνει τους μαθητές της πόλης για τους τρόπους ασφαλούς χρήσης των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. Η αρχή γίνεται με την ενημερωτική δράση της Παρασκευής 8 Μαρτίου, 11.30 με 13.30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», την οποία θα παρακολουθήσουν οι μαθητές των λυκείων του Ηρακλείου.

Στόχος είναι η πληροφόρηση των μαθητών για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και την αποφυγή των κινδύνων που μπορεί να κρύβει.
Τί είναι τα προσωπικά δεδομένα;
Ποιος με παρακολουθεί και γιατί;
Γνωρίζω με ποιον συνομιλώ στο διαδίκτυο;
Σερφάρω με ασφάλεια;
Ποιος μπορεί να μου δώσει χρήσιμες πληροφορίες»;

Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Τσαούσης, Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και όπως αναφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, γίνεται «σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν τα παιδιά για την έννοια των προσωπικών δεδομένων, για τις ασφαλείς συνομιλίες και πλοηγήσεις, τη δυσκολία αφαίρεσης κοινοποιημένου υλικού, την απαιτούμενη υπευθυνότητα χειρισμού, την αξιολόγηση της χρησιμότητας ανάρτησης μιας πληροφορίας και τις συνέπειες της ύπαρξής της στο διαδίκτυο, τη δυνατότητα κακόβουλης χρήσης της πληροφορίας από τρίτους, την κλοπή διαδικτυακής ταυτότητας, την πειρατεία λογισμικού και γενικά τις απάτες του διαδικτύου.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν και τις δικές τους ερωτήσεις προκειμένου όλα τα παιδιά να μάθουν στο τέλος της δράσης πώς θα μπορούν ασφαλέστερα να μπαίνουν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας».

Μοιράσου το άρθρο: