Η «Εθνική Ελλάδος» της Τεχνολογίας ταξιδεύει για 6η συνεχή χρονιά στη Βαρκελώνη, στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών εφαρμογών του κόσμου, το Mobile World Congress.

Η φετινή ελληνική παρουσία στη σημαντικότερη εκδήλωση για τις ψηφιακές επικοινωνίες θα είναι αναβαθμισμένη, με δύο Εθνικά Περίπτερα: στον κεντρικό χώρο της έκθεσης και στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων.

«Ο τομέας των επικοινωνιών είναι τομέας στην καρδιά αυτού που λέμε δίκαιη και αειφόρος ανάπτυξη της χώρας. Γιατί η χώρα θέλει να γίνει κόμβος. Αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα έχει στο χάρτη», δήλωσε ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς.

Με βασικό σύνθημα Greece scales up!, δηλαδή «η Ελλάδα ανεβαίνει κατηγορία», στο ελληνικό περίπτερο θα παρουσιαστούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες περισσότερων από 25 ελληνικών καινοτομικών εταιρειών.

Μαζί τους θα παρουσιάσουν το έργο τους ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς, καθώς και -για πρώτη φορά- 10 νεότευκτες επιχειρήσεις – startups, οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές.

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΚΕ, Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, με την υποστήριξη πολλών φορέων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας.

Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πέρυσι την είχαν επισκεφθεί περισσότεροι από 70.000 εκθέτες και στελέχη εταιρειών.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: