Ο κοσμηματοπώλης παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή ο οποίος και του έδωσε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να συνταχθεί πλήρως το κατηγορητήριο και αναμένεται να πάει αύριο στις 10:00 για να απολογηθεί. Να σημειωθεί ότι η μεταφορά του στα δικαστήρια, έγινε με ισχυρή αστυνομική δύναμη. Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ζητησε προθεσμία και ο 55χρονος ο οποίος τη Δευτέρα, προσήχθη στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και ομολόγησε τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων για τις συνθήκες θανάτου του 33χρονου. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ιτέα, κηδεύτηκε σήμερα ο Ζακ Κωστόπουλος.

Εν αναμονή των περαιτέρω εργαστηριακών ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς τα αποτελέσματα της νεκροψίας δεν έδωσαν απαντήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν απαντήσεις και να ρίξουν φως στις συνθήκες.

Παράλληλα στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται η έρευνα στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο για να διαπιστωθεί εάν σε αυτό υπάρχουν ή όχι δακτυλικά αποτυπώματα του 33χρονου.

Καμία αναφορά για βιαιοπραγία στη δικογραφία

Σύμφωνα με τη συνήγορο των συγγενών του θύματος Άννυ Παπαρρούσου στη δικογραφία που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα δεν αναφέρεται «ούτε λέξη» για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του άνδρα που συνελήφθη χθες, απέναντι στον 33χρονο ενόσω αυτός προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα. Η κ. Παπαρρούσου τονίζει πως αν δεν υπήρχε και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο όπου εμφανίζονται να κλωτσούν τον πεσμένο Ζακ Κωστόπουλο οι δύο άντρες, ουδείς θα γνώριζε πως ο 33χρονος δέχθηκε αυτής της σφοδρότητας επίθεση.

Σημειώνει επίσης πως διαπιστώθηκε εγκεφαλικό οίδημα, του οποίου η αιτία πρέπει να εξεταστεί.

Η δικογραφία επίσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τη Πολιτικής Αγωγής, στερείται μαρτυρικών καταθέσεων καθώς στο φάκελο που παρέλαβε ο ανακριτής, περιέχονται ελάχιστες καταθέσεις αυτοπτών, των αστυνομικών και του πληρώματος του ΕΚΑΒ που επίσης δεν αναφέρονται στις σκηνές που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Δεν περιέχεται επίσης καμία έκθεση έρευνας στον χώρο.

Η κα Παπαρούσου αναφέρει επίσης πως δεν περιέχεται το επίμαχο βίντεο αλλά μία καταγραφή του υλικού αυτού και δεν προκύπτει απο κανέναν έγγραφο οτι έγιναν ενέργειες για να εντοπιστέι και να διαφυλαχθεί υλικό απο το χώρο όπου συνέβει το περιστατικό.

Η Πολιτική Αγωγή έχει ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας, τεχνικός Σύμβουλος, ειδικός εμπειρογνώμονας για τα ψηφιακά υλικά ώστε να αναλυθεί το υπάρχον βίντεο και να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα. Η εξέταση του μάρτυρα ενδέχεται να γίνει σήμερα, όπως επίσης σήμερα είναι πιθανό να εξεταστούν και δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Μοιράσου το άρθρο: