Σήμερα τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα – Ενίσχυση κοινωνικά αδυνάτων

Τα στοιχεία που θα καθορίσουν τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για ενίσχυση των κοινωνικά αδυνάτων δίνονται σήμερα επίσημα στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ και την EUROSTAT.

Σύμφωνα με αυτά, το πρωτογενές πλεόνασμα θα κλείσει κοντά στο 4%, πολύ μεγαλύτερο από το 1,75% που ήταν ο αρχικός στόχος. Για φέτος ο δημοσιονομικός χώρος που θα είναι διαθέσιμος στην κυβέρνηση θα είναι μικρότερος από πέρσι, μιας και φέτος ο στόχος για το πλεόνασμα είναι 3,5%.

Αυτό σημαίνει πως ο δημοσιονομικός χώρος θα είναι περίπου 900 εκατ. ευρώ, ενώ Αθήνα και θεσμοί βρίσκονται ακόμη σε διαβούλευση. Η όποια υπέρβαση θα πρέπει να διανεμηθεί ως 31 Δεκεμβρίου.

Μια πρώτη εικόνα για την πορεία των δημοσιονομικών στοιχείων θα λάβουν οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του Euro Working Group αυτή την εβδομάδα.

Αν και στην ατζέντα του δεν υπάρχει η Ελλάδα, καθώς δεν θα απασχολήσει το Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου, στο περιθώριο ωστόσο, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των δημοσιονομικών.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει καταβολή του 13ου μισθού, τόνισε πως θα ενισχυθεί ο υπάρχων προϋπολογισμός για το επίδομα θέρμανσης, ενώ αναφερόμενος στις τράπεζες είπε πως αυτές έχουν περάσει το τεστ αντοχής, όμως το θέμα των κόκκινων δανείων δεν είναι αμελητέο και χρήζει αντιμετώπισης.

Ρεπορτάζ: Α. Αθανασόπουλος

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Την Δευτέρα τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα – Ενίσχυση κοινωνικά αδυνάτων (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος