Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 09:15, σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, ανάμεσα στις κοινότητες Λουσικά και Χαικάλι, στη δυτική Αχαΐα.

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:45 στο Ιόνιο πέλαγος. Δεν μας ανησυχεί καθόλου αυτή η σεισμική δραστηριότητα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας. Τυχαίο γεγονός η σύμπτωση των δύο σεισμών τόνισε.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης στο Ιόνιο εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 39 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου με εστιακό βάθος 9 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά.

Εξάλλου, στις 01:40 σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στα σύνορα με τη Βουλγαρία, 92 χιλιόμετρα βόρεια της Ξάνθης, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
Εκτός από τη Βουλγαρία, η δόνηση έγινε αισθητή στην πΓΔΜ και τη Θράκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ,

Μοιράσου το άρθρο: