«Αναμένουμε τη δικογραφία, όλοι γνωρίζουμε ότι οι διαδικασίες είναι αργές», τόνισε ο δικηγόρος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Μιχαήλ Φαράντος, μιλώντας στην ΕΡΤ, κι ενώ χθες ο πελάτης του, το πλέον κεντρικό – μη πολιτικό – πρόσωπο της υπόθεσης, πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει επικύρωση της σε βάρος του απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου.

«Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, έδωσε «το παρών» ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ήταν «τυπική διαδικασία με μήνυμα ότι συμφωνεί να επικυρωθεί η απαγόρευση εξόδου, καταδεικνύοντας ότι «δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά στη διάθεση των αρχών, ενώ απορρίπτει σε όλους τους τόνους την κατηγορία για δωροδοκία», τόνισε ο δικηγόρος του Κ. Φρουζή. Πιθανολογώντας ότι αυτή τη στιγμή η δικογραφία βρίσκεται
«στα χέρια κάποιου ανακριτή ο οποίος θα καλέσει τον κύριο Φρουζή για να λάβει γνώση».

Σχετικά με τη δικαστική διαμάχη του πρώην αντιπροέδρου της Novartis με την πρώην γραμματέα του, ο δικηγόρος είπε ότι «πρόκειται περί ιδιωτικής διαφοράς και ότι «δεν φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση Novartis, σε σχέση με τη συμπληρωματική κατάθεση, που έδωσε, η πρώην γραμματέας του, η οποία ως τώρα αναφερόταν ως προστατευόμενη μάρτυρας.

Κι ενώ φαίνεται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες αρνούνται εμπλοκή στις δωροδοκίες και «δείχνουν» τον κύριο Φρουζή, οι Εισαγγελείς έχουν υποβάλλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Ελβετία και Κύπρο, σε ο,τι αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σχετικά με τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος», αντλούνται συμπληρωματικά στοιχεία από τη δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και το σκάνδαλο Panama Papers.

Δ. Τζανακόπουλος: Θα κάναμε λαϊκά δικαστήρια χωρίς θεσμικές διαδικασίες;

«Έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση του λαού ότι εδώ και σκάνδαλο υπάρχει, και πολιτική εμπλοκή υπάρχει και πως το ζήτημα είναι αυτή να προσωποποιηθεί, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση από τη μεριά της θα κάνει ό,τι μπορεί», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσβάλλει τη δικαιοσύνη και το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων επιδεικνύοντας «απολύτως φοβική και ενοχική συμπεριφορά όλο το τελευταίο διάστημα. Η ΝΔ θα προτιμούσε τη συγκάλυψη, καθώς η εξέλιξη της υπόθεσης την επηρεάζει στον ίδιο της τον πυρήνα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: