Στα 700 δισ. το κόστος της κλιματικής αλλαγής για την Ελλάδα το 2100 (video)

Το κόστος της κλιματικής αλλαγής θα υπερβαίνει τα 700 δισεκατομμύρια ευρώ, διπλάσιο του χρέους της χώρας μας, όπως
προβλέπει η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας για το έτος 2100, δήλωσε ο καθηγητής Χρήστος Ζερεφός. Μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Είδηση της ΕΡΤ ο καθηγητής τόνισε ότι το κόστος μπορεί να πέσει στα 400 δισεκατομμύρια εάν επιτευχθεί “το ζητούμενο της προσαρμογής”, που αποτελεί στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Οι Έλληνες μεγαλώνουμε με το μη κακό”, υποβαθμίζοντας τους κινδύνους, πρόσθεσε ο κ.Ζερεφός διευκρινίζοντας ότι φαινόμενα που δεν οφείλονται στην ανθρώπινη παρέμβαση επιταχύνονται από αυτήν. “Υδροσίφωνες, γνωστοί ως ρουφούλες, που περιορίζονταν στο Ιόνιο εκδηλώνονται πλέον και στο Αιγαίο, ο δείκτης της ξηρασίας συνεχίζει την επικίνδυνη κατηφόρα και οι βροχές στη δυτική Ελλάδα έχουν μειωθεί κατά 20% τα τελευταία 100 χρόνια”, ανέφερε ο καθηγητής.

“Ο Τραμπ δεν είναι επιστήμων πολιτική κάνει”

Έχοντας ήδη επικρίνει δριμύτατα την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του Παρισιού, ο Χρήστος Ζερεφός υπενθυμίζει ότι κατά 30% , η κλιματική αλλαγή οφείλεται στην ανθρώπινη παρέμβαση.

Ως και 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη δεν έχουν πόσιμο νερό τόνισε, αποδίδοντας στον υπερπληθυσμό αλλά και στην αποσταθεροποίηση του κλίματος την αύξηση των “οικολογικών μεταναστών”.

“Οξύμωρο αλλά πράσινο” χαρακτήρισε τέλος ο Χρήστος Ζερεφός το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κολοσσών της βαριάς βιομηχανίας που μετά τη Διάσκεψη στο Παρίσι έκαναν επιχειρηματική μεταστροφή υπέρ του περιβάλλοντος, ενώ επισήμανε ότι και η Κίνα “έχει κάνει στροφή 180 μοιρών”.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος