Με αιχμή την αντίθεσή της στην ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες, επιλογή για την οποία η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Θερμαϊκού, ανακοινώθηκε στάση εργασίας για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης.

H στάση θα γίνει από τις 9πμ έως τη 1μμ και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Θερμαϊκού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού που αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου από την Δημοτική Αρχή, έναντι του ποσού των 3.000.000,00 ευρώ!!!

Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Θερμαϊκού ότι, παρά το γεγονός πως πλέον δεν υφίσταται απαγόρευση προσλήψεων στις Ανταποδοτικές Υπηρεσίες (Καθαριότητα) των Δήμων, δεν αξιοποίησε αυτή τη δυνατότητα και δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και καμία πρόφαση!!».

To EΚΘ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του: «εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού και δηλώνει για ακόμη μια φορά τη ξεκάθαρη αντίθεση του στις πρακτικές ιδιωτικοποίησης.

Το πρόβλημα στους ΟΤΑ είναι γνωστό εδώ και χρόνια με την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων εργασίας από μη μόνιμο προσωπικό και τη λύση της ιδιωτικοποίησης να υιοθετείται από τις Δημοτικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι είναι ασύμφορη επιλογή και δεν δημιουργεί θέσεις μόνιμης εργασίας.

Είμαστε αντίθετοι σε λογικές ιδιωτικοποιήσεων που μεταξύ άλλων δημιουργούν μεγαλύτερο κόστος, κακές υπηρεσίες και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου».

Μοιράσου το άρθρο: