Στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, 11:00 με 15:00 και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας, έχουν προκηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Επίσης με απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας τους.

Στη στάση εργασίας καλούν ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ, ενώ η ομοσπονδία θα δώσει και συνέντευξη τύπου στις 11:00 στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ (Αριστοτέλους 22).

Αναφερόμενη στο σχετικό νομοσχέδιο η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας σχολιάζει ως εξής: «Το αντεργατικό έκτρωμα:
-Ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο.
-Καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών.
-Οι 48 ώρες δεν είναι ο μέγιστος επιτρεπτός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας αλλά ο μέσος όρος με περίοδο αναφοράς το τετράμηνο. Θα μπορούν να μας βάλουν να εφημερεύουμε όλες τις καθημερινές δωδεκάωρα για πάνω από ένα μήνα.
-Καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες.

Με τα εντέλλεσθε που δίνουν και παίρνουν, τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού διοικήσεων και διευθυντών που πολλαπλασιάζονται, τα περί «ελεύθερης συναίνεσης του γιατρού» είναι απροκάλυπτη κοροϊδία, καθαρή πρόκληση.

Όσο για το 60ωρο θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς.
-Η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης. Μας θέλουν απίκο 24ώρες το 24ωρο, διαθέσιμους ανά πάσα ώρα και στιγμή και από πάνω θα μας λένε ότι αναπαυόμαστε.
Απύθμενο το θράσος τους!

Δώδεκα ώρες δουλειά – δώδεκα ώρες ανάπαυση και αυτό υπό αίρεση αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αιτιολογική έκθεση επιτρέπεται «παρέκκλιση για λόγους υπηρεσιακών αναγκών και διασφάλισης της καλής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας».

Με εξουθενωμένους γιατρούς θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων;
Αυτό το είναι το ζοφερό μέλλον που επιφυλάσσουν σε μας και τους ασθενείς μας.
Τους προειδοποιούμε! Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Δε θα κοιτάμε σα χάνοι να διαλύουν τις ζωές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους».

Διαβάστε την αναλυτική θέση για το ίδιο θέμα της ένωσης ιατρών νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σχετική είδηση: Οι θέσεις της ΕΙΝΑΠ για το ν/σ οργάνωσης του χρόνου εργασίας των γιατρών

Μοιράσου το άρθρο: