Η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην ένταξη και των αεροπορικών εισιτηρίων στο μεταφορικό ισοδύναμο δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Το μεταφορικό ισοδύναμο αυτή τη στιγμή έχει πάρει μπρος πολύ δυναμικά. Πάνω από 2.000 πολίτες κάθε μέρα εγγράφονται στο μέτρο και το χρησιμοποιούν είπε ο κ.Σαντορινιός. Ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες του 2019 παρατηρείται  μία σημαντική αύξηση και στην εγγραφή, αλλά και στη χρήση. Από εκεί και πέρα διαπιστώνεται ότι υπάρχει και η ανάγκη να ενταχθούν τα αεροπορικά εισιτήρια. Αυτή την ανάγκη την είχαμε διαπιστώσει από την πρώτη στιγμή, επισήμανε ο κ. Σαντορινιός.

Ωστόσο, εξήγησε, το σύστημα με το οποίο γίνονται οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων είναι πολύπλοκο, έχει να κάνει και με τους διεθνείς κανονισμούς για την αεροπορία. «Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος, για να μπορέσουν να “μιλάνε” τα συστήματα των αεροπορικών εταιρειών με το δικό μας».

Ο  υπουργός διευκρίνισε  ότι δεν αρέσκεται σε ανακοινώσεις έργων και δράσεων που δεν γνωρίζει αν θα λειτουργήσουν, όμως, εξήγησε  ότι « έχουμε βρεθεί σε ένα καλό σημείο συνεννόησης με τις αεροπορικές εταιρείες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: