Τα τυπικά απομένουν για να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο πρώτος από τους 5 οδικούς άξονες που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας. Πρόκειται για τον Μορέα, τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας, ο οποίος φτάνει μέχρι το κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αλλά και μέσω της περιμετρικής οδού την παρακάμπτει, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις προς τη Μάνη.

Παρελθόν αποτελεί και το τελευταίο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού για τους οδηγούς που κατευθύνονται από την Αθήνα μέχρι την Καλαμάτα.Ο Μορέας, ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τριπόλεως -Καλαμάτας φτάνει πλέον έως το ιστορικό κέντρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Από τα 11 χιλιόμετρα της περιμετρικής οδού Καλαμάτας παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τα 9.Τα υπόλοιπα με τα οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος από τους 5 νέους οδικούς άξονες της χώρας θα παραδοθούν στην κυκλοφορία έως τα μέσα Δεκλεμβρίου,οπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση επιθεώρησαν τα έργα.

Η περιμετρική της Καλαμάτας εχει 3 ανισόπεδους κομβους .Με το τμήμα που θα παραδοθεί το Δεκεμβριο διευκολύνονται οι μετακινήσεις προς τη Μάνη που σήμερα διέρχονται από τον αστικό ιστό της Καλαμάτας. Ο μελλοντικός σχεδιασμός είναι η σύνδεση του Μορέα με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών -Πατρών -Πύργου και κατ΄επέκταση με την Ιόνια Οδό.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε και το μεγαλο αντιπλημμυρικό εργο που κατασκευάζεται από τη Θουρία μέχρι τον κόμβο Ασπροχώματος για την προστασία της εθνικής οδού και του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ; Νίκος Γρυλλάκης

Μοιράσου το άρθρο: