Στις 12 Ιουλίου θα συνεχιστεί στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, η δίκη για την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, με την σημερινή, πρώτη ημέρα της διαδικασίας να σημαδεύεται από την οργή των συγγενών του θύματος και τον κίνδυνο να λιντσάρουν τον 58χρονο κατηγορούμενο.

Ο αδελφός και η αδελφή της εφοριακού αναφέρθηκαν σε ανησυχία που είχε η 32χρονη το διάστημα πριν δολοφονηθεί, λόγω επαγγελματικών θεμάτων και επανέλαβαν πως ουσιαστικά αυτή στήριζε την οικογένεια μετά το διαζύγιο των γονιών τους.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο προϊστάμενος της Δώρας στην ΔΟΥ που εργαζόταν, κατέθεσε στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές και τόνισε πως: «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σίγουρα θα μου το είχε πει».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης η πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει ως προς την ύπαρξη ή μη γενετικού υλικού τρίτου, άγνωστου, προσώπου στα ευρήματα στον χώρο του εγκλήματος. Η αστυνομικός υποστήριξε ότι τα «δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο», συμπλήρωσε πως τα υπόλοιπα μίγματα υλικού «ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα».

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο, από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν, προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του Σοροπίδη.

Στην επόμενη συνεδρίαση το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί, μετά από αίτημα της Πολιτικής Αγωγής, αν θα χρειαστεί να μελετήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία DNA, ο μοριακός βιολόγος, Γιώργος Φιτσιάλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση

Μοιράσου το άρθρο: