Την ώρα που οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις οι τέσσερις φερόμενοι ως βασικοί πρωταγωνιστές του κυκλώματος που εμφανίζεται να χορηγούσε σε κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού ψευδείς βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης, το υπουργείο Δικαιοσύνης παρήγγειλε για το θέμα έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης. Σύμφωνα με την Αστυνομία εμπλέκονται σε τουλάχιστον 250 ύποπτες βεβαιώσεις τις οποίες χορηγούσαν σε εμπόρου ναρκωτικων, προκειμένου επωφεληθούν απο τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι κανείς από τους γιατρούς, που φέρονται να εμπλέκονται στην «φάμπρικα» χορήγησης πιστοποιητικών με στόχο να τύχουν οι κρατούμενοι των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για τους χρήστες, δεν είναι υπάλληλος στις υπηρεσίες του, ενώ προσθέτει ότι ήδη «διακόπηκε η συνεργασία με τον ένα εξ’ αυτών που προσέφερε υπηρεσίες «κατ’ επίσκεψιν».

Επιπλέον, το υπουργείο σε ανακοίνωση του διευκρινίζει πως οι εντολές διενέργειας πραγματογνωμοσύνης δίδονται από τις δικαστικές αρχές ονομαστικά σε γιατρούς στο πλαίσιο ποινικής έρευνας και δεν σχετίζονται με την κράτηση και θεραπεία των κρατουμένων στις φυλακές.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται ένας ψυχίατρος των Φυλακών Κορυδαλλού, ένας ιδιώτης ψυχίατρος που συνεργαζόταν με το ψυχιατρείο του Καταστήματος Κράτησης και ένας ακόμη συνάδελφός τους που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο. Επίσης, κατηγορούμενη είναι μια 70χρονη δικηγόρος.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο: