Νέες κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν συλλογικότητες από τα βόρεια προάστια, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας πάρκινγκ με αντίτιμο στο σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Οι νέες κινητοποιήσεις θα γίνουν την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 11.30πμ  στο υπουργείο μεταφορών (στ.Εθνική Άμυνα) και την Παρασκευή 22/3 στις 7.30πμ στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Στις κινητοποιήσεις καλούν οι συλλογικότητες, Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Αντίσταση και Ανατροπή – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων, Χαλάνδρι – Ενάντια, Πρωτοβουλία Πολιτών, Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής: «Εδώ και ένα μήνα περίπου, κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, του Γέρακα και της Παλλήνης κινητοποιούμαστε για την επαναφορά της δωρεάν στάθμευσης στο πάρκινγκ του μετρό στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας. Η ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ όχι μόνο αύξησε δραματικά το κόστος της μετακίνησης μας αλλά και οδήγησε σε περαιτέρω επιβάρυνση της γειτονιάς καθώς τα 500 περίπου οχήματα που έως πρόσφατα στάθμευαν δωρεάν τώρα αναζητούν θέσεις στους γύρω δρόμους για να γλιτώσουν το ημερήσιο χαράτσι των 6 ευρώ».

Σχετικές ειδήσεις:

Kινητοποίηση για διατήρηση του δωρεάν πάρκινγκ στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας

Aντιδράσεις για την κατάργηση του δωρεάν πάρκινγκ στο Μετρό Δ. Πλακεντίας

Μοιράσου το άρθρο: