Με στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και με το ΠΑΜΕ να πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια, αλλά και με αρκετές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις, τα συνδικάτα αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Στην κινητοποίηση και τη στάση εργασίας, καλούσαν αρκετές ομοσπονδίες μέλη της ΑΔΕΔΥ(ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕΔΗΝ,κλπ), ενώ από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, δεν υπήρχε συμμετοχή από ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, εκτός από μερικά πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής τους.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, το Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που διαψεύδουν την κυβέρνηση όσον αφορά τα περί επαναφοράς των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων μετά το τέλος των μνημονίων, αντιθέτως ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Το ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, επαναφορά και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, καθώς και να μη γίνεται κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου οι διαδηλωτές έμειναν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ (12:00 – 16:00) και λεωφορεία (12:00 έως τις 17:00) αλλά και στο μετρό είχαν στάσεις εργασίας.

Στο μετρό η στάση εργασίας ήταν από την αρχή της βάρδιας έως τις 9πμ και από τις 9μμ έως τη λήξη της βάρδιας.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου – Αλέξανδρος Μπελτές

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: