Ανακλήθηκαν οι έξι απολύσεις εργαζομένων στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του σταθμού, στην οποία παρευρέθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου, ο γ.γ. της ΕΣΗΕΑ Σ. Καπάκος, εκπρόσωποι της διοίκησης της Left Media και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σταθμού σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.

Κατόπιν της συνάντησης, επήλθε συμφωνία μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, σύμφωνα με την οποία, θα επικρατήσουν μειώσεις της τάξης του 15% για τους εργαζόμενους με μικτές αποδοχές ως 1.200 ευρώ και 20% για τους υπολοίπους. Οι μειώσεις θα αφορούν σε εργαζόμενους με καθαρές αποδοχές άνω των 800 ευρώ.

Ο ένας οφειλόμενος μισθός «παγώνει» για ένα έτος, ενώ ο δεύτερος οφειλόμενος μισθός θα καλύψει τις αναδρομικές υποχρεώσεις των εργαζομένων στον ΕΔΟΕΑΠ. Θα υπάρξει τρίμηνη προθεσμία για εθελούσιες αποχωρήσεις με την ισχύουσα έως σήμερα μισθοδοσία, ενώ όσον αφορά τις αποζημιώσεις, αυτές θα δοθούν με τα προ των μειώσεων δεδομένα σε περίπτωση απολύσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η διοίκηση του σταθμού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι οι απολύσεις των 6 εργαζομένων που ανήκουν σε ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, ανακαλούνται μόλις γίνουν αποδεκτές οι μειώσεις του μισθολογικού κόστους.

Για την εν λόγω συμφωνία μάλιστα, ενημέρωσε τους συναδέλφους της και η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μ. Μιχαλοπούλου με σχετικό email που απέστειλε η ίδια μετά τη συνάντηση.

«Επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν ανεύθυνα να παίζουν με το μέλλον του ραδιοφώνου, εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε και να ανεχτούμε να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του. Καλούμε τους εργαζομένους, για τελευταία φορά, να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σεβαστούν τους ακροατές και τις ακροάτριες του «105,5 Στο Κόκκινο», καταλήγει η διοίκηση του σταθμού στην ανακοίνωσή της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: