Σύσκεψη για τους μετανάστες με παρουσία του Κ. Πελετίδη στην Πάτρα

Eφ’ όλης της ύλης άνοιξε τα χαρτιά του ο Δήμος Πατρέων, σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε στο νότιο διαμέρισμα της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι το λιμάνι της Πάτρας, σαν πύλη εξόδου προς την Ιταλία, είναι πεδίο συχνών αποπειρών διαφυγής από εγκλωβισμένους στη χώρα μας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, οι οποίοι έδωσαν στους συγκεντρωμένους τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Σύσκεψη για τους μετανάστες με παρουσία του Κ. Πελετίδη στην ΠάτραΌπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμος Πατρέων: “Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι είναι αναγκαίο να δούμε τις αιτίες του προβλήματος, θυμίζοντας ότι οι χιλιάδες ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες φεύγουν από τις χώρες τους λόγω των γενικευμένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εσωτερικών συγκρούσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Αναφέρθηκε στους κανονισμούς του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, τη συνθήκη Σέγκεν και συνολικά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεταναστευτικό, που εγκλωβίζει τους μετανάστες στην χώρα μας, ενώ έχουν προορισμό άλλες χώρες της Ε.Ε.

Με τη συμφωνία κυβέρνησης – Ευρωπαϊκή Ένωσης, έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα πάνω από 50.000 πρόσφυγες και αναζητούν διέξοδο από τις πύλες εξόδου. Αυτό είναι το πλαίσιο που δημιουργεί την κατάσταση στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς οι εγκλωβισμένοι μετανάστες, προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτάσουν στις χώρες προορισμού τους, πολλές φορές βρίσκοντας το θάνατο κάτω από τις ρόδες των οχημάτων”.

Σύσκεψη για τους μετανάστες με παρουσία του Κ. Πελετίδη στην ΠάτραΕπίσης επισημάνθηκαν τα εξής: “Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, με σαφήνεια έχει τοποθετηθεί και ζητά την απευθείας μεταφορά τους από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα, στις χ ώρες τελικού προορισμού τους.

Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία hot spots που δημιουργούν μόνο συνθήκες εγκλωβισμού. Η θέση μας εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ανοιχτών και δημοσίων, προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά τα κέντρα, να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, εγκύους, ΑΜΕΑ, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας οργάνων”.

Σύσκεψη για τους μετανάστες με παρουσία του Κ. Πελετίδη στην ΠάτραΩς προς τις παρεμβάσεις του Δήμου στα τρέχοντα ζητήματα για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος τόνισε πως: “Παράλληλα δεν μένουμε θεατές στο δράμα των προσφύγων και μεταναστών που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, σε ακατάλληλα κτίρια. Για το λόγο αυτό έχουμε πάρει πρωτοβουλίες. Με τις ενέργειές μας κάνουμε το αυτονόητο, διασφαλίζουμε πώς οι άνθρωποι αυτοί, που έφτασαν στη χώρα μας μέσα από τη φωτιά του πολέμου, θα μπορούν να καλύπτουν τις βασικές έστω ανθρώπινες ανάγκες τους με αξιοπρέπεια και όχι να ζουν στην πείνα τη βρωμιά και τα σκουπίδια.

Καμία σχέση δεν έχουν οι ενέργειες του Δήμου μας με τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας. Αυτό προϋποθέτει την κάλυψη όλων εκείνων των αναγκών των προσφύγων που περιγράφει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.
Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα του λαού και της νεολαία της πόλης μας, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις των Αμερικανών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Να μην χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως πολεμικό ορμητήριο και να μην παρασχεθεί καμιά διευκόλυνση, από το έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα της χώρας μας”.

Πηγή φωτο: Δήμος Πατρέων-υποδοχή μεταναστών το 2017

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος