Την άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, διεκδικεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής και δηλώνει τη συμμετοχή του στην πανελλαδική 24ωρη απεργία την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στο χώρο του εμπορίου και στη συγκέντρωση στις 10πμ στην Ερμού (Σύνταγμα).

Παράλληλα με την κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, στο πλαίσιο των αιτημάτων του περιλαμβάνει διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, ενώ τονίζει ότι: «Δεν λείπουν οι ώρες για να ψωνίζουμε. Λείπουν τα φράγκα και οι ώρες για να ζήσουμε».

Σε αναλυτική του ανακοίνωση, αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Από τις διάφορες απόπειρες των αφεντικών του λίγο πιο μακρινού παρελθόντος για επιβολή κάποιων επιπλέον Κυριακών με τα μαγαζιά ανοιχτά, από το νόμο του 2013 με τις «7 Κυριακές», από την «πιλοτική» εφαρμογή του μέτρου των «52 Κυριακών» το Καλοκαίρι του 2014, από την «8η Κυριακή» στα τέλη του 2014, από το 3ο μνημόνιο του 2015 και το ανοιχτό περιθώριο που άφηνε για «περισσότερες Κυριακές» και από τις «2 επιπλέον υπό όρους Κυριακές» στα τέλη του 2016, φτάσαμε στον Μάη του 2017 και στις «32 Κυριακές» (όλες οι Κυριακές της περιόδου Μάη-Οκτώβρη και οι 6-8 Κυριακές της υπόλοιπης χρονιάς) για όλο το Δήμο Αθηναίων και άλλες «τουριστικές» περιοχές.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι για τον πρόσφατο νόμο που προβλέπει τις «32 Κυριακές» έχει γίνει προσφυγή στο ΣτΕ από την ΟΙΥΕ και μερίδα εργοδοτικών φορέων».

Επίσης ο σύλλογος τονίζει πως: «η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων δεν οδηγεί σε νέες προσλήψεις, αλλά στο οι ίδιοι εργαζόμενοι να αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε επιπλέον, χωρίς πολλές φορές να παίρνουμε ούτε τη μία επιπλέον μέρα ρεπό, ούτε την προσαύξηση (75%) που δικαιούμαστε».

Σχετικές ειδήσεις:

Απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

ΟΙΥΕ: 24ωρη απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Μοιράσου το άρθρο: