«Η αξιοπιστία και η κυριαρχία της Ευρώπης δεν συμβαδίζει με την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα εσωτερικά της», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν από την Αθήνα και το μήνυμα του υπερτονίζεται από τα διεθνή πρακτορεία.

Για σκληρή προειδοποίηση κάνει λόγο το Reuters, επισημαίνοντας ότι και ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να λύνει τα προβλήματα της χωρίς το ΔΝΤ.

Ενδεικτικό και το δημοσίευμα των Financial Times ότι ο Γάλλος πρόεδρος που συνοδευόταν από 40 στελέχη επιχειρήσεων τόνισε την ανάγκη για μεγαλύτερη οικονομική αλληλεγγύη λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός «πλήρωσε πολύ υψηλό κόστος», ενώ παρότρυνε την ΕΕ να «ανακουφίσει το βάρος» του κρατικού χρέους της Ελλάδας.

Ως αποκορύφωμα χαρακτηρίζεται από το διεθνή Τύπο η ομιλία Τσίπρα και Μακρόν από τον λόφο της Πνύκας, με μήνυμα ότι «η επανεκκίνηση στην Ελλάδα θα είναι και η επανεκκίνηση της ευρωζώνης».

«Ήταν στην Αθήνα που κορυφώθηκε η κρίση, κι από την Αθήνα μπορεί να αρχίσει νέο κεφάλαιο», αναφέρεται στη βρετανική εφημερίδα Guardian,  με σχόλιο ότι ο Μακρόν μιλά για «την ανοικοδόμηση της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον τόπο όπου η δημοκρατία γεννήθηκε».

«Ο Μακρόν στην Ελλάδα για να ξυπνήσει την Ευρώπη», ο τίτλος που διάλεξε η Le Parisien, ενώ η Le Monde τονίζει ότι «Πάντα η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας».

Σχετική είδηση:Τα μηνύματα Τσίπρα-Μακρόν από το λόφο της Πνύκας (video)

 

Μοιράσου το άρθρο: