Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι Οινοποιοί της Κρήτης «ανεβαίνουν» στην Αθήνα και με την συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητήριου Ηρακλείου,  οργανώνουν την έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά.  Η έκθεση θα γίνει την  Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».
Μετά την πολύ επιτυχημένη περυσινή διοργάνωση, 25 Οινοποιεία από όλο το νησί θα βρεθούν  ξανά στην πρωτεύουσα για να προσφέρουν στο οινόφιλο κοινό μία ημέρα γεμάτη Κρήτη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από 250 ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα και να εξερευνήσουν τα αρώματα και τις ιδιαίτερες γεύσεις που δίνει η γη της Κρήτης.


Παράλληλα θα λειτουργεί «Πλατεία Γευσιγνωσίας» με συγκεντρωμένα όλα τα κρασιά από τις εμβληματικές Κρητικές ποικιλίες Βιδιανό και Λιάτικο, όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω από 20 ετικέτες από τις δύο ποικιλίες. Από τις 15:00 και μέχρι τις 19:00 με οδηγό την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, θα ξεκινούν οι ξεναγήσεις στην έκθεση ακολουθώντας νοητά τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης γνωρίζοντας και τους οινοποιούς. Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες στις 11 το πρωί για τους επαγγελματίες του χώρου (με δωρεάν είσοδο) ενώ το οινόφιλο κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση από τις 14:00 ως τις 20:00 (είσοδος 5 ευρώ). Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο www.winesofcrete.gr .
Τη διοργάνωση και φέτος έχει αναλάβει η εταιρεία Vinetum.

 

Μοιράσου το άρθρο: