«Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, θα ανακοινωθεί το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm, 97,8. Μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο αφορά 660.000 άτομα (260.000 οικογένειες). Το 32% αυτού του πληθυσμού θα είναι παιδιά και το 76% του πληθυσμού είναι έως 44 ετών. Απομένει η υπουργική απόφαση για να ανοίξει η πλατφόρμα επιδόματος ενοικίου, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις σχετικά και με τον αριθμό παροχής ρεύματος και το αν πρέπει να ταυτίζεται ο δικαιούχος με το μισθωτήριο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., Τάσος Τάγαρης, ήδη έκανε λόγο για ηλεκτρονικά μισθωτήρια εξηγώντας πως η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα της πλατφόρμας του Κοινωνικού Μερίσματος και του ΚΕΑ, αναφορικά με τις αιτήσεις. Ωστόσο  η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί σε μια φάση όπως το μέρισμα, αλλά σταδιακά.

  • Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του taxisnet
  • Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
  • Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.ά.)
  • Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του
  • Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση.
  • Οριστική υποβολή της αίτησης

Χρόνος, τρόπος και διάρκεια καταβολής

Δικαιούχοι που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία, θα λαμβάνουν το επίδομα μηνιαίως εφόσον έχει δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός ενώ στην περίπτωση δικαιούχου που επιβαρύνεται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας το επίδομα καταβάλλεται απευθείας στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου.

   • Εξαιρέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα

Αφορούν νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο νόμο /38692010, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4336/2015.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: