Μετά από 8 μήνες παρακολούθησης, η αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει πολυπλόκαμο κύκλωμα που αποκόμιζε εκατομμύρια από το εμπόριο σκληρών ναρκωτικών στις πιάτσες τοξικομανών στο κέντρο της Αθήνας.

Οκτώ μήνες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν και κατέγραφαν όλες τις συνομιλίες του αρχηγού, των υπαρχηγών, των μελών και των διακινητών.

Η ΕΡΤ αποκαλύπτει διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Στη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί στην πλατεία Βικτωρίας το «βαποράκι» από την Αφρική, φαίνεται στις φωτογραφίες της Αστυνομίας, να βγάζει από το στόμα του, ένα σακουλάκι με ηρωίνη και την παραδίδει στον νεαρό τοξικομανή.

Πίσω τους δύο μέλη της σπείρας που έχουν τον ρόλο του τσιλιαδόρου και τους καλύπτουν με το σώμα τους για να μην βλέπουν οι αστυνομικοί την παράνομη συναλλαγή.

ΜΕΛΟΣ: Φίλε δεκατρία λέω εγώ δεκατρία, άμα θέλεις δεκατρία φέρνω ή το άλλο.
ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ: ντάξει ε, να το κανονίζω που να το φέρει ντάξει;
ΜΕΛΟΣ: Μαγαζί είσαι; Μαγαζί είσαι;
ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ: Έτσι; Εγώ είμαι μαγαζί εντώ.
ΜΕΛΟΣ: Έρχομαι, έρχομαι μιλάμε από κει σε δέκα λεπτά είμαι από κει.

Σε άλλο σημείο των συνομιλιών φαίνεται πως υπάρχει κόντρα μεταξύ του Αλβανού εμπόρου και του Νιγηριανού διακινητή ο οποίος διατηρούσε καφετέρια στην πλατεία Αμερικής. Στις φωτογραφίες πάνω στην πλατεία φαίνονται οι Νιγηριανοί που χέρι- χέρι δίνουν τα ναρκωτικά και παίρνουν χρήματα από χρήστες. Γύρω τους έχουν κάνει κλοιό ασφαλείας οι τσιλιαδόροι της σπείρας.

ΜΕΛΟΣ: Εσύ πολύ ψέμα, γιατί πολύ ψέμα εσύ ρε παιδί μου, εσύ πολύ -πολύ ψέμα.
ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ: Εγκώ δε μιλάω ψέματα, τώρα λίγο δύσκολο γι αυτό, όχι ψέμα.
ΜΕΛΟΣ: Τι δύσκολο βρε μ…… , ο άλλος μαύρο πάνε ένα, ένα μισό πάρει, τι δύσκολο είναι;
ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ: Μισό πόσο;
ΜΕΛΟΣ: Τι μισό ρε ένα δίνουν ρε φίλε, ένα από ένα δίνουν αυτοί ρε φίλε, μισό ήταν άλλο μισό και το πήρε, μαύρο ένα, αύριο είναι μισό, άλλο μισό ήταν το δώσαν οι Αλβανοί, μου λες δύσκολα εσύ, όλα μαύρο παίρνουν όλα.

Η επόμενη συνομιλία είναι μεταξύ Έλληνα καλλιεργητή χασισοφυτείας σε θερμοκήπια στο Μαραθώνα και μέλους της συμμορίας. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την φυτεία και παρακολουθούσαν την περιοχή.

ΕΛΛΗΝΑΣ: Ήτανε τρία αυτοκίνητα τα δύο φύγανε, έμεινε το ένα.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Ναι ο τσομπάνης έφυγε από εκεί;
ΕΛΛΗΝΑΣ: Ο τσομπάνης δεν πήγε στο μαντρί να ούμε γιατί δεν έχει χαρτιά, πήγα και τον πήρα εγώ από το βουνό και τον πήγα σπίτι να ούμε, δεν πήγε καθόλου και πήγε η γυναίκα στα γίδια.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Μίλα του, πες του, πες του να πάει κάτω, ααα… τέτοιο να μην μπλέξει και αυτός.
ΜΕΛΟΣ: Τέλος πάντων ξέρω εγώ, εγώ θα του έλεγα να πάει μέσα να ούμε να πάει να τραβήξει μια φρέζα και να πάνε να γαμηθούνε.
Τελικά δεν πρόλαβαν να οργώσουν την χασισοφυτεία, καθώς την επόμενη ημέρα έγινε επιχείρηση της Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθη ο Έλληνας καλλιεργητής και ξεριζώθηκαν 1.200 και πλέον δενδρύλλια κάνναβης.

Πηγή: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο: