Αντιμέτωπη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, ύστερα από ποινική δίωξη που παρήγγειλε σε βάρος της ο εισαγγελέας Διαφθοράς, βρίσκεται η  πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση μισού εκατομμυρίου ευρώ κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών ακινήτων, το 2015. Στο μεταξύ, οι συμβολαιογράφοι προχωρούν σε νέα συνέλευση με δεδομένο από τη συνάντηση τους με κυβερνητικά στελέχη ότι έπονται πρωτοβουλίες για την ασφάλεια τους.

20η και 29η Νοεμβρίου, 2 ημερομηνίες «κλειδιά» σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών αφού στη μεν πρώτη αναμένεται να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις για το αν θα συνεχίσουν ή όχι την αποχή τους σε γενική συνέλευση οι συμβολαιογράφοι Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, ενώ στη δεύτερη σύμφωνα με την πρόθεση της κυβέρνησης αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Αμετακίνητοι στην απόφαση τους για αποχή από κάθε είδους πλειστηριασμούς είναι οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα επανεξετάσουν το θέμα σε γενική συνέλευση στις 4 Δεκεμβρίου.

Σε 2 άξονες αυστηροποιείται το νομοθετικό πλαίσιο ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη, αλλά και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι του συντονισμού συλλογικοτήτων που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κατά των πλειστηριασμών τονίζουν ότι θα συνεχίσουν έως ότου η κυβέρνηση φέρει νομοθεσία πραγματικής όπως επισημαίνουν προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Σχετικά με τη δίωξη κατά της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση Χρουσαλά, κατηγορείται για υπεξαίρεση μετά την κατακύρωσή πλειστηριασμών καθώς, δεν προέβη σε δημόσια κατάθεση του τιμήματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ.

Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε να ερευνάται μετά από αναφορά της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών Θεσσαλονίκης στην οποία είχαν απευθυνθεί ιδιώτες, ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους. Με αφορμή πάντως την υπόθεση, ο εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει έρευνα σε βάθος 5ετίας και για άλλους πλειστηριασμούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης φέρεται να επέστρεψε μεγάλο μέρος του χρηματικού ποσού.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3,Μαρίνα Πελτέκη, Χριστίνα Συμεωνίδου

Μοιράσου το άρθρο: