Η απόφαση ΣΕΒ να αποχωρήσει από το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. και το αβέβαιο μέλλον των εργαζομένων σε αυτό, οδήγησαν και τους εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ, όπως έχουν πράξει και άλλοι κλάδοι, να ταχθούν υπέρ της συνέχισης του έργου του Ινστιτούτου.

Τονίζουν τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, «σε μια περίοδο που τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν και η ανάγκη για ουσιαστική προστασία των εργαζομένων σε όλη τη χώρα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική».

Παράλληλα δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους επί επτά μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του ΕΛΙΝΥΑΕ και τάσσονται «ενάντια στη μεθόδευση των οποιωνδήποτε απολύσεων».

«Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ», αναφέρει η ανακοίνωση, «που κατ’ επανάληψη αξιοποιήσαμε τις πολύτιμες επιστημονικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες του Ελ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., βρισκόμαστε στο ίδιο στόχαστρο, ιδίως την τελευταία δεκαετία, αντίστοιχων πολιτικών συρρίκνωσης της έρευνας και μειωμένης παρέμβασης του δημόσιου για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των κοινωνικών αγαθών της ενέργειας και των υπόγειων νερών της χώρας μας».

Σχετικές δράσεις:

Βιώσιμη λύση στο ΕΛΙΝΥΑΕ διεκδικεί η ΟΜΕ – ΟΤΕ

ΓΕΝΟΠ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΕΛΙΝΥΑΕ

Τί ισχύει για την εργασία σε συνθήκες καύσωνα

Μοιράσου το άρθρο: