Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού σήμερα και το Χαμόγελο του Παιδιού πραγματοποιεί δράσεις με μαθητές, για την ευαισθητοποίηση και την αντιμετώπιση του φαινομένου. Η Ελλάδα βρίσκεται στις 4 πρώτες χώρες της ΕΕ σε περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Το ρεπορτάζ είναι της Ελίνας Κολύβα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε στον λογαριασμό του στο facebook μία φωτογραφία με κεντρικό μήνυμα τη φράση «Stop bullying» και τα εξής σημεία:

– Σύνταξη και εφαρμογή Σχολικών Κανονισμών με κάθε σχολική μονάδα, με τη συμμετοχή και των μαθητών.
– Εμπλουτισμός της ύλης με διδακτικές ενότητες σχετικές με δικαιώματα, ευθύνες και τις κοινωνικές σχέσεις των μαθητών.
– Καθιέρωση του θεσμού του «Δάσκαλου/Καθηγητή Εμπιστοσύνης», στον οποίο θα απευθύνονται οι μαθητές για προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
– Προγράμματα εκπαίδευσης μαθητών στον σεβασμό των δικαιωμάτων των άλλων κατά τη χρήση του διαδικτύου και στην αποφυγή της άσκησης βίας (cuberbullying).

«Η ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού είναι μία ευκαιρία να συζητήσουμε ανοιχτά με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας για το bullying. Ζητούμενο ωστόσο είναι να πολεμήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό στη ρίζα του. Αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συγκεκριμένες δράσεις», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: