Αφιερωμένο στο ψηφιακό παιχνίδι είναι το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου. Στο πρώτο Athens Games Festival αποκαλύπτεται το ελληνικό video game στην παγκόσμια αγορά, φιλοδοξώντας να προσελκύσει νέες επενδύσεις.

Το πρώτο Athens Games Festival -το οποίο διοργανώνεται από τη ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο White Nights Conference– αναδεικνύει την Αθήνα ως κόμβο καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

«Αυτό που κάνουμε εδώ μπορεί να προσφέρει δικτύωση, ενημέρωση με τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου, που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον – και όλο αυτό βασίζεται σε προηγούμενες προσπάθειες που έχουμε κάνει να στηρίξουμε τον κλάδο αλλά και σε νέα νομοθεσία για όσους δραστηριοποιούνται στο ψηφιακό παιχνίδι», σημειώνει ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος.

Περισσότεροι από 60 δημιουργοί ψηφιακών παιχνιδιών και πρωτοπόροι επαγγελματίες της βιομηχανίας του gaming όπως η Google, η Amazon, το Facebook , δίνουν το «παρών» σε μια έκθεση που απευθύνεται σε game developers, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και του gaming, σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές και σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει από κοντά το ελληνικό video game.

Ενθουσιασμένος δηλώνει ο Μάικ Χάινς, υψηλόβαθμο στέλεχος της Amazon: «Παίρνω όσα μάθαμε για τα ψηφιακά παιχνίδια στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon και τα “μεταφέρω” στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Είναι συναρπαστικό γιατί μπορούμε επίσης να συνεργαστούμε με τους προγραμματιστές ψηφιακών παιχνιδιών στη Ελλάδα. Για παράδειγμα είδαμε πολλά εξαιρετικά παιχνίδια, όπως ένα εκπαιδευτικό για την Οδύσσεια του Ομήρου. Πολύ θα ήθελα να έπαιρνα αυτό το παιχνίδι και να το πουλήσω σε όλους τους διαδικτυακούς πελάτες μας στην Amazon».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το Athens Games Festival στο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι, αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες:
Website: https://athensgamesfestival.gr
Facebook: www.facebook.com/athensgamesfest/
Instagram: www.instagram.com/athens_games_festival
Youtube: www.youtube.com/channel/UCnqkHJadUj5k_vEKR6g2P3w

Ρεπορτάζ: Σ. Φίλη
Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Γεγονός το πρώτο Athens Games Festival

Μοιράσου το άρθρο: