Μεγάλες ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών εντόπισε η Αστυνομία στην κατοχή μελών τριών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στην Αττική. Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν περισσότερα από 44 κιλά ηρωϊνης που εισήχθη από το Ιράν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκαν σε αποθήκη στα Μέγαρα περίπου 818 κιλά κάναβης. Αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας 53χρονος και δεξί του χέρι ένας κρατούμενος φυλακών. Η σπείρα νόθευε την ηρωίνη για να πολλαπλασιάσει τα κέρδη της.

Οι αστυνομικοί στις έρευνες που έκαναν βρήκαν περίπου 45 κιλά ηρωίνη, 11 κιλά σκόνη για τη νόθευσή της, πιστόλι και χρηματικό ποσό.

Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ.

Συνολικά συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί.

Το δεύτερο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε διακινούσε κοκαΐνη και χασίς στην Αττική.

75 κιλά κάνναβη βρέθηκαν σε ταξί στα διόδια Ελευσίνας και η μεγαλύτερη ποσότητα σε αποθήκη στη Δυτική Αττική.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 732 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που έγινε σε οικία σε περιοχή της Αττικής, κατασχέθηκαν τα 7 κιλά κοκαΐνης και επιπλέον περίπου 10 κιλά κάνναβη.

Η τρίτη εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Ασφάλεια δρούσε στον Πειραιά. Συνελήφθησαν 13 άτομα και κατασχέθηκαν περίπου 11 κιλά χασίς, 84 γραμμάρια κοκαΐνης, 51 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, πιστόλι και χειροβομβίδα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Μοιράσου το άρθρο: