Σε εξέλιξη βρίσκεται από το WWF Ελλάς η νέα πανελλήνια εκστρατεία του για τη βιώσιμη διατροφή: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».

Όπως αναφέρει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση: «Ένα στα δύο Ελληνόπουλα ηλικίας 5 – 17 ετών πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20 – 30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο πετιέται στα σκουπίδια. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας – αν δεν είναι σωστή – κοστίζει στην υγεία μας αλλά και τον πλανήτη!

Εξόρμηση σε 20 ελληνικές πόλεις, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνοι τρόποι για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη.

Με αυτά τα «συστατικά», η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food και μία κινητή διαδραστική έκθεση».

Επίσης το WWF αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «H καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2018 και το WWF Ελλάς θα επισκεφθεί 20 πόλεις της περιφέρειας προκειμένου να μεταδώσει σε μικρούς και μεγάλους τα μυστικά της διατροφής που σέβεται την υγεία και τον πλανήτη. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι έτοιμο προς διανομή σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Hμερομηνίες και πόλεις επισκέψεων στις πόλεις ανά την Ελλάδα.
1. Αλεξανδρούπολη 1 – 4 Νοεμβρίου 2017
2. Καβάλα 4 – 7 Νοεμβρίου 2017
3. Ιωάννινα 3 – 6 Δεκεμβρίου 2017
4. Κοζάνη 6 – 9 Δεκεμβρίου 2017
5. Καρδίτσα 14 – 17 Ιανουαρίου 2018
6. Τρίκαλα 17 – 20 Ιανουαρίου 2018
7. Λάρισα/ Βόλος 20 – 24 Ιανουαρίου 2018
Σημ: Οι ακριβείς ημερομηνίες για τις παρακάτω πόλεις θα ανακοινωθούν σύντομα.
8. Πάτρα
9. Καλαμάτα
10. Κόρινθος
11. Χανιά
12. Ρέθυμνο
13. Ηράκλειο
14. Λέσβος
15. Χίος
16. Ζάκυνθος
17. Χαλκίδα
18. Θήβα

Μοιράσου το άρθρο: