Προκηρύχτηκε από την  Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, η οποία έχει έδρα στο Βόλο, ο 22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με σκοπό την γνωριμία, την  εξοικείωση, των μαθητών με την Αστρονομία, την Αστροφυσική και την επιστήμη της  Διαστημικής. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού με το όνομα «Εύδοξος» ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη φάση με το όνομα «Αρίσταρχος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.

Αφού περάσουν τις δύο πρώτες φάσεις,  οι 30 πρώτοι μαθητές Λυκείου και οι 12 πρώτοι μαθητές Γυμνασίου, θα κληθούν να συμμετέχουν στην Τρίτη φάση του διαγωνισμού, με το όνομα «Ίππαρχος», που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και από αυτήν θα αναδειχθούν οι νικητές.

Στις 6 – 7 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί και μια τέταρτη φάση του διαγωνισμού με το όνομα με το όνομα «Πτολεμαίος», και θα αφορά τους μαθητές Λυκείου, που επιθυμούν να στελεχώσουν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2017. Η 11η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη το 2017.

Όσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, μπορούν να κατεβάσουν τις ασκήσεις και τις ερωτήσεις από τη σχετική ιστοσελίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: