Στο περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε διαμέρισμα που στεγάζεται οικογένεια προσφύγων από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), αναφέρθηκε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η ΥΑ ΟΗΕ που είναι εταίρος της ΕΑΤΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της.

Ο Philippe Leclerc, Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, καταδίκασε με έμφαση κάθε μορφή βίας, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή τη σοβαρή βλάβη και την απειλή της ασφάλειας των προσφύγων.

Όπως ανέφερε, τέτοιες πρακτικές έρχονται σε αντίθεση με τον πολύ θετικό αντίκτυπο του προγράμματος στέγασης προσφύγων εδώ και δύο χρόνια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει τόσο οι τοπικές κοινωνίες όσο και οι τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα, αποδεικνύοντας πως οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μαζί με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

«Μια τέτοια επίθεση ενάντια σε ανθρώπους που έχουν αφήσει την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τη βία, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και θα πρέπει να τιμωρηθεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αναφορές, έγινε επίθεση με πέτρες στο διαμέρισμα όπου ζει η οικογένεια, η οποία έχει πρόσφατα προβληθεί ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ οι δράστες άφησαν απειλητικό σημείωμα. «Είμαστε στο πλευρό της οικογένειας και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΤΑ, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ευημερία των προσφύγων που εντάσσονται στο πρόγραμμα».

Σχετική είδηση: Δάφνη: Επίθεση στην οικία του 11χρονου Αμίρ -Αντιδράσεις κομμάτων (video)

Μοιράσου το άρθρο: