Υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Διευθύνων Σύμβουλος, ο καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Δρόσος και μέλη του Δ.Σ ο μουσικοσυνθέτης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο δημοσιογράφος, Λευτέρης Αρβανίτης.

Κατά πλειοψηφία ενέκριναν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την πρόταση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Δρόσος, ανέφερε ότι είναι μία τιμητική πρόσκληση-πρόκληση, η σχετική πρόταση και πως τον συνδέει ένα συναισθητικό δέσιμο με την ΕΡΤ, καθώς ήταν στο τελευταίο δελτίο την ώρα του «μαύρου». «Καλούμαι να αναλάβω τη διοίκηση της ΕΡΤ σε μία παράξενη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά «καθώς είναι τεχνικά και οικονομικά προετοιμασμένη να κάνει άλματα και αυτός στόχος» Δήλωσε υπέρ της αξιολόγησης «αυτό κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «Φυσικά και δεν θα κάνουμε λογοκρισία στους δημοσιογράφους». Σημείωσε, πως η ΕΡΤ έχει από τα χαμηλότερα ανταποδοτικά τέλη στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε στα μελλοντικά βήματα, όπως είναι το ψηφιακό ραδιόφωνο, το αθλητικό κανάλι και οι επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία για οποία όπως είπε «δεν πρόκειται ναα ζητηθούν δημόσια χρήματα»

Από την πλευρά του ο κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι η ΕΡΤ βρίσκει τον βηματισμό και την ταυτότητά της, παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε μετά το μαύρο.

Ενώ, ο κ. Παπαδημητρίου, είπε πως καλείται η ΕΡΤ να αποτελέσει το εργαλείο που θα αναδείξει το παρόν και το μέλλον στον Πολιτισμό.

Ο Λευτέρης Κρέτσος, υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, από την πλευρά του είπε ότι η διεθνής εμπειρία δείχνει πως ένας ισχυρός Δημόσιος τομέας λειτουργεί προς όφελος της οπτικοακουστικής βιομηχανίας συνολικά.

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε πως, «Η παλινόρθωση του παλιού συνεχίζεται. Η τοποθέτηση του Γιάννη Δρόσου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ρ.Τ. αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, τη στενή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το πιο βαθύ, καθεστωτικό σύστημα του παρελθόντος. Η διαδρομή του κ. Δρόσου και οι στενές σχέσεις του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι γνωστές σε όλους. Το παλιό είναι εδώ».

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο: