Συγκέντρωση υποδοχής των παιδιών της Πακιστανικής κοινότητας στο 144ο δημοτικό σχολείο θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 10πμ.

Εκτός της κινητοποίησης στα Σεπόλια, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 6μμ στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη, θα γίνει αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση, με αφορμή την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ.

Στα Σεπόλια

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Για εμάς», όλα τα παιδιά έχουν θέση στα σχολεία μας, πολύ δε περισσότερο τα φτωχά παιδιά.
Κάθε πεινασμένο παιδί, είναι κόμπος στο δικό μας στομάχι.
Κάθε αμόρφωτο παιδί, είναι μια χαμένη ελπίδα για όλους μας.
Κάθε φοβισμένο παιδί, είναι ένα μέλλον φόβου και μίσους για όλους μας.
Κάθε παιδί με αναπηρία, κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες που αφήνεται αβοήθητο από ένα ανάλγητο κράτος, είναι μια γροθιά στην εκπαίδευση των όλων και των ίσων.
Δηλώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας».

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε αυτές τις οργανωμένες προσπάθειες. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου. Απέναντι μας είναι οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, που εξωθούν στη φτώχεια, στην ανεργία και στην ανέχεια τον λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα, καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, όποιας εθνότητας κι αν είναι, ό,τι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, την Κυριακή 12/11, στις 10.00 π.μ. στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων), να καλωσορίσουν τους μικρούς μαθητές και να υψώσουν με αποφασιστικότητα τείχος προστασίας στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής».

 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ: «Το σχολείο θα λειτουργήσει από τις 12 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς και το σύλλογο γονέων του 144ου δημοτικού σχολείου, τους συλλόγους εκπαιδευτικών όπως ο Αριστοτέλης αλλά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για την στήριξη τους στη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας.

Την Κυριακή 29 Οκτώβρη νεοναζί της Χρυσής Αυγής με το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» είχαν στήσει καρτέρι στο Μετρό Σεπολίων στα παιδιά και τις γυναίκες της Πακιστανικής κοινότητας που ετοιμάζονταν να αρχίσουν μαθήματα στο χώρο του 1440υ δημοτικού σχολείου, το οποίο τους παραχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με απόφαση του στις 19 Οκτώβρη 2017″.

To Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) επισημαίνει πως: «Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για διάχυση  ρατσιστικού δηλητηρίου με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου τις Κυριακές για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας. 

Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο 66ο Γυμνάσιο».

 

 

Μοιράσου το άρθρο: