Με τις απολογίες κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η πολύκροτη δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη.

Με το Μιχάλη Λεμπιδάκη να παρακολουθεί από τη θέση του κοινού στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τις καταθέσεις όσων κατηγορούνται για την απαγωγή του, ξεκίνησε η 6η μέρα της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση.

Πρώτος κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της μάντρας όπου βρέθηκε ο επιχειρηματίας τον Οκτώβρη του 17, έξι μήνες από την απαγωγή του. Παραδέχθηκε ότι στην υπόθεση τον ενέπλεξε ένας σκληρός εγκληματίας τον οποίο φοβάται να κατονομάσει γιατί θα κινδυνεύσει η ζωή του ιδίου και της οικογένειάς του.

Κάτω από τις έντονες πιέσεις της έδρας, ο 44χρονος κατηγορούμενος είπε ότι ακόμα και ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης γνωρίζει πρόσωπα που δεν κατονομάζει υπό τον ίδιο φόβο.

Το λόγο πήρε ο 40χρονος υπάλληλος της μάντρας, το αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε σε μονωτική ταινία στα παράθυρα του τελευταίου κρησφύγετου και σε έγγραφα. Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του και ισχυρίζεται ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή.

Η πρώτη μέρα των καταθέσεων των κατηγορουμένων έκλεισε με τον 42χρονο φύλακα του Μιχάλη Λεμπιδάκη που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για να πάρει μέρος στην απαγωγή αφού υποσχέθηκαν περίπου 70.000 ευρώ.

Οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους ζήτησαν συγνώμη από τον Μιχάλη Λεμπιδάκη και την οικογένειά του ενώ περιέγραψαν ενδελεχώς τις συνθήκες κράτησης του επιχειρηματία στο τελευταίο στάδιο της απαγωγής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Φ. Καλαθάκη

Μοιράσου το άρθρο: