Ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς θα απολογηθούν αύριο οι εννέα συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων. Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν σήμερα στο ανακριτικό γραφείο όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς. Οι εννέα εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης, τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης. Συνολικά θα ανακληθούν 212 διπλώματα οδήγησης, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι ελάμβαναν χωρίς να παίρνουν μέρος στις εξετάσεις και αφού κατέβαλαν ποσά από 1.500 έως 2.500 ευρώ.

«Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι διαρκής, είναι μηδενική η ανοχή μας σε τέτοια φαινόμενα», είπε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις παράτυπης χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης.

Οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης.

Στη δικογραφία περιέχονται στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία για παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, έναντι ποσών που κατά μέσο όρο προσδιορίζονται στα 2000 ευρώ για συγκεκριμένες κατηγορίες διπλωμάτων.

Το συνολικό εκτιμώμενο όφελος της συμμορίας προσδιορίζεται σε τουλάχιστον 424.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: