Μήνυμα του Θ. Δρίτσα για την Παγκόσμια Ημέρα για το Ναυτικό

Οι ναυτικοί μας αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας, τονίζει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα για το Ναυτικό που καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και γιορτάζεται αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, ο κ. Δρίτσας, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους Έλληνες ναυτικούς για την προσφορά τους στην παραγωγική διαδικασία και, εν γένει, στην ελληνική και παγκόσμια κοινωνία.

Η ημέρα αυτή, υπογραμμίζει, αποτελεί ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις, τις θυσίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί προκειμένου να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της παγκόσμιας ναυτιλίας. Ζητήματα που σχετίζονται με την αποστέρηση των αγαπημένων προσώπων, αλλά και τους κινδύνους της θάλασσας. Χωρίς τους ναυτικούς, το παγκόσμιο εμπόριο που διακινείται κατά 90% από τη θάλασσα, δε θα μπορούσε να φθάσει από τα σημεία παραγωγής στα σημεία κατανάλωσης και η παγκόσμια οικονομία δεν θα είχε τη μορφή που έχει σήμερα.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει στη συνέχεια ότι το επάγγελμα του ναυτικού, ιδίως στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, ενώ προσφέρει ευκαιρίες να γνωρίσει κανείς νέους τόπους και νέους πολιτισμούς και καταλήγει.

«Ας αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους 1,2 εκατ. ναυτικούς ανά τον κόσμο που εργάζονται για την ευημερία όλων μας. Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε καθημερινά σε όλους μας. Αποτελείτε φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά, ώστε αυτή να αναζητήσει μία μακρά και διακεκριμένη καριέρα στο ναυτικό επάγγελμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος