Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με τις εκλογές να κλειδώνουν για τις 20 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας, την Πέμπτη στη μία το μεσημέρι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παραδίδει την τρίτη διερευνητική εντολή και το βράδυ ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφού επικοινωνήσει με τους αρχηγούς, θα ανακοινώσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Η διαδικασία, πάντως, συναντά τις αντιδράσεις της ΝΔ, ενώ πυρά κατά του προέδρου εκτόξευσαν Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου.

Η ΝΔ επιμένει στην ανάγκη σύγκλισης του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και εξαπολύει επίθεση στον Α.Τσίπρα ότι επέλεξε να αποδράσει από τις ευθύνες.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ασχολείται με τακτικισμούς, αλλά με την ουσία. Υποστηρίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα πορευτούμε τόσο επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο και μετά τις εκλογές είναι το μείζον για να βγει η χώρα με ταχύτητα και ασφάλεια από την κρίση, που η απερχόμενη κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να την επιτείνει. Γι’ αυτό και επέλεξαν την οδό της απόδρασης δια των εκλογών, ώστε να αποφύγουν τις συνέπειες της ανικανότητας, της απειρίας τους, αλλά και το λογαριασμό», σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προκηρύξει εκλογές πριν τις 27 Σεπτεμβρίου, και συναντήθηκε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής συναντήθηκε με τη Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι συνταγματικές προβλέψεις και επανέλαβε την ανάγκη σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις εκλογές.

Ο κ. Λαφαζάνης στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών

Εκλογές το συντομότερο ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, ενώ την ανάγκη να υπάρξει μια ύστατη προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης υπογραμμίζουν από το Ποτάμι.

Στο μεταξύ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπουλου εξαπέλυσε νέες βολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καλώντας τον Προκόπη Παυλόπουλο, να σταματήσει την αντισυνταγματική συμπεριφορά του και να συγκαλέσει την σύσκεψη πολιτικών αρχηγών μόλις λήξουν οι διερευνητικές εντολές και να μην συμπράξει με αυτούς που θέλουν κατάλυση της Δημοκρατίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παραδίδει την Πέμπτη την διερευνητική εντολή και ο κ. Παυλοπουλος θα αρχίσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των κομμάτων για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Μοιράσου το άρθρο: