Κοινός στόχος η Ελλάδα να στήσει μια στέρεη οικονομική βάση με κοινωνική δικαιοσύνη, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μετά το γεύμα εργασίας και την ξενάγηση στην Ακρόπολη. Για πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αναζήτησης λύσης επωφελούς και για τις δύο πλευρές, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με τον επίτροπο, Κομισιόν και Αθήνα έχουν τον ίδιο στόχο: «Η Ελλάδα να έχει κοινωνική δικαιοσύνη και να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης. Είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και τείνουμε ευήκοα ώτα στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να καταστεί ελκυστική για τους επενδυτές. Για όλα αυτά τα θέματα μιλήσαμε με τον υπουργό Οικονομίας, τον υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό».

Όπως υπογράμμισε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση εταίρο της, στέκεται δίπλα της, «για να έχουμε κοινή επιτυχία με την Ελλάδα, στην καρδιά της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα, άλλωστε, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ζώνης του ευρώ».

«Το πνεύμα της συζήτησης αυτές τις δύο ημέρες ήταν πολύ θετικό. «Πρέπει να γίνουν τρία πολύ σημαντικά βήματα, στα οποία συμφωνούμε από κοινού: πρώτον, να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, δεύτερον, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα στη χώρα και τρίτον, να υπάρξει μια συζήτηση ελάφρυνσης του χρέους ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες μακροχρόνιας ασφάλειας», ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης.

Επί τάπητος τέθηκαν και θέματα τα οποία δεν έχουν καταλήξει οριστικά ακόμη, είπε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι το πνεύμα είναι θετικό: «Είναι πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αναζήτησης λύσης επωφελούς και για τις δύο πλευρές».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ

Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σχετική είδηση: Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας συζήτησε ο Π. Μοσκοβισί στο υπ. Εργασίας – Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΕ (live)

Μοιράσου το άρθρο: