Στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 ετών από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς, παρουσιάστηκε  σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα «150 χρόνια Προεδρική Φρουρά» από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). «Τα γραμματόσημα δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, μέσα από αυτά, αυτές οι εικόνες των Ευζώνων μας ανά τον κόσμο» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ταυτοχρόνως, μας δίνει και ένα σημαντικό παράδειγμα: 150 χρόνια, όπως είπα πριν, είναι χρόνια προσφοράς, ουσιαστικής και συμβολικής, δοθέντος ότι οι Εύζωνες υπήρξαν πάντοτε παρόντες στους αγώνες του λαού μας και του έθνους μας. Θα αναφέρω μόνο τους Βαλκανικούς Πολέμους, θα αναφέρω το Έπος της Αλβανίας, και όχι μόνο» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρ. Παυλόπουλος.

 

Aπό την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Ηλίας Αθανασίου, κατά την παρουσίαση αυτής της ιδιαίτερης και τιμητικής σειράς γραμματοσήμων, υποστήριξε ότι η αγέρωχη όψη ενός Εύζωνα αποτελεί ίσως την πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής λεβεντιάς,.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΤΑ, Πολυχρόνης Γριβέας, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «Εύζωνας σημαίνει να είσαι υπερήφανος για την πατρίδα μας. Και να έχεις αίσθηση της ηθικής. Δεν μπορούν όλοι οι Έλληνες να γίνουν Εύζωνες. Είναι ένας τίτλος τιμής, έμβλημα της Ελλάδας». Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αντιπτεράρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: