Δ.Τζανακόπουλος: “Το 2018 κλείνει οριστικά και αμετάκλητα η σκληρή περίοδος των μνημονίων” (video)

“Αυτό που σίγουρα δεν υπάρχει στον ορίζοντα ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, είναι νέα δημοσιονομικά μέτρα. Το γεγονός ότι απουσίαζαν παράλογες απαιτήσεις ήταν και ο λόγος για τον οποίο η διαπραγμάτευση προχώρησε και ολοκληρώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

“Από το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και έπειτα η Ελλάδα θα επιταχύνει τα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά βεβαίως και την αποκατάσταση των αδικιών που προκλήθηκαν εντός της οκταετίας, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι “με την τυπική ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Αυτή άλλωστε αποτελεί και την τελευταία σημαντική εκκρεμότητα για τη χώρα, ώστε τον Αύγουστο του 2018 να μπορεί να βρεθεί σε θέση να χρηματοδοτεί τις υποχρεώσεις αλλά και τις ανάγκες της, αυτοδύναμα και χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, “η Ελλάδα εισέρχεται στη νέα χρονιά με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και με μια ιεραρχημένη και επεξεργασμένη στρατηγική διεξόδου από την 8ετή περιπέτεια. Το 2018 είναι το έτος κατά το οποίο κλείνει οριστικά και αμετάκλητα η σκληρή περίοδος των μνημονίων και της λιτότητας. Οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και την ερχόμενη Δευτέρα, η Εθνική Αντιπροσωπεία θα κληθεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα. Στις 22 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το προγραμματισμένο Eurogroup το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει την τελική συμφωνία και να δώσει το πράσινο φως στον ESM για την επόμενη εκταμίευση.

Γνωρίζουμε ότι η κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.
Και για αυτό εργαζόμαστε εντατικά ώστε να κλείσει με ασφάλεια και ομαλότητα η περιπέτεια στην οποία έβαλαν τη χώρα πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν συνώνυμο της καταστροφής και της χρεοκοπίας”, τόνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι δεδομένο ότι η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής προκαλεί παροξυσμό σε αυτούς που βλέπουν το ένα μετά το άλλο τα σενάρια αποσταθεροποίησης να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων. Η αλήθεια είναι ότι το μοναδικό πράγμα που αποσταθεροποιείται με θαυμαστή συνέπεια τους τελευταίους μήνες στη χώρα είναι η πολιτική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και όσο η πραγματικότητα θα γίνεται καλύτερη για την κοινωνική πλειοψηφία, τόσο δυσμενέστερη θα γίνεται για τους εκπροσώπους μιας ελίτ που έφεραν τη χώρα και την κοινωνία στα όρια τους», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος