Ο Γ. Τσίπρας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα (audio)

“Η επίσκεψη Πούτιν ήταν σημαντική για την Ελλάδα, στην ουσία είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του ενάμιση προηγούμενου χρόνου, να υπάρξει μεγαλύτερη προσέγγιση, με δεδομένο ότι οι σχέσεις μας τα τελευταία χρόνια δεν ήταν αυτές που θα μπορούσαν να είναι”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή τόνισε ότι: “Η κυβέρνηση εστιάζει στο οικονομικό πεδίο της συνεργασίας των δύο χωρών, για τον λόγο αυτό πέρα από τα μνημόνια κατανόησης που υπογράφηκαν και έχουν γενικό χαρακτήρα, το σημαντικότερο που υπογράφηκε είναι αυτό ανάμεσα στη rosneft και τα ΕΛΠΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Τσίπρας, “Οι δύο εταιρίες είχαν από παλιά εμπορική συνεργασία και ίσως τώρα να γίνει πιο επωφελής και για τις δύο πλευρές. Τα λοιπά πεδία ενδιαφέροντος και συνεργασίας αφορούν στις εξαγωγές προς τη Ρωσία, τον τουρισμό και ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα”. “Νομίζω”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, “ότι η επίσκεψη και οι συζητήσεις που έγιναν, έφεραν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”. “Είμαστε περισσότερο κοντά από κάθε άλλη φορά για να γίνουν πράξη”.

Ο κ. Γιώργος Τσίπρας, επιβεβαίωσε ότι: “Ξανά-εκδηλώθηκε ενδιαφέρον των Ρώσων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία ενδιαφέρονται άλλες δύο εταιρίες, μια ιταλική και μία ελληνική, και πρόσθεσε πως, εάν γίνει αυτή η επένδυση, στην ουσία θα πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ρωσική επένδυση τα τελευταία χρόνια και ίσως ανοίξει το δρόμο και για άλλες”.

Για το θέμα με τις off shore:

Ο κ. Γιώργος Τσίπρας τόνισε πως: “Για οτιδήποτε συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, υπάρχει πολύ μεγάλη διαστρέβλωση, όπως με το θέμα των παράτυπων πτυχίων. Υπάρχει πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Αντί δηλαδή να αναγνωρισθεί ότι εμείς προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη, από τα ΜΜΕ υπάρχει πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις off shore εταιρείες”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, “αφού μέχρι τώρα υπήρχε ένας νόμος που ήταν εντελώς ασαφής”. “Και είναι η πρώτη φορά που προσπαθούμε να επιλύσουμε το θέμα. Είναι επικοινωνιακή προπαγάνδα της αντιπολίτευσης”.

Ο κ. Γιώργος Τσίπρας επεσήμανε ότι: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρεθούν ισοδύναμα αλλά υπάρχει θέμα, αφού πριν καν πάρουμε τη δόση, υπάρχουν προαπαιτούμενα που δεν σχετίζονται όλα με δημοσιονομικά θέματα”. “Δηλαδή”, τόνισε, “οι απαιτήσεις που υπάρχουν δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς επιτροπείας με την πλάτη στον τοίχο και αυτό δεν έχει λυθεί με την αξιολόγηση. Ανοίγει βέβαια ο δρόμος για να φτάσουμε πιο γρήγορα στον στόχο αυτό, αλλά δυστυχώς ζητούνται ακόμη πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το χρέος ή την εξυπηρέτησή του”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος