Π. Κοζομπόλη: Υπήρχε τρίγωνο διαπλοκής στα ΜΜΕ (audio)

Η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια προς τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα θέλει να καταδείξει τις ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη, επισημαίνοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε ένα τρίγωνο διαπλοκής, καθώς συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ζητούσαν δάνεια από τις τράπεζες, οι οποίες έπαιρναν εντολή από τα πολιτικά πρόσωπα και στη συνέχεια τα ΜΜΕ που έπαιρναν τις επιδοτήσεις έκαναν τη δουλειά τους.

Η κα Κοζομπόλη που είναι μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, ανέφερε, ότι τα επιλήψιμα δάνεια που εξετάζονται έλαβαν χώρα, κυρίως το χρονικό διάστημα από το 2010 έως το 2015 και όπως προκύπτει από το έντυπο υλικό αλλά και τις μέχρι τώρα καταθέσεις το συνολικό ποσό που έχει δοθεί ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Το ερώτημα που προκύπτει, πρόσθεσε, είναι γιατί οι τράπεζες δεν τήρησαν τον κανονισμό επιδοτήσεων που ισχύει και προχώρησαν στις δανειοδοτήσεις, την στιγμή που δεν υπήρχαν οι βασικές εγγυήσεις είτε του θετικού κύκλου εργασιών είτε των εμπράγματων εξασφαλίσεων.
Σε πολλές περιπτώσεις, όπως είπε η κα Κοζομπόλη, δεν υπήρχε ούτε η μία παράμετρος ούτε η άλλη, δηλαδή καμία ασφαλιστική δικλείδα, επισημαίνοντας ότι την ίδια περίοδο που κάποιοι έπαιρναν επιδοτήσεις χωρίς εγγυήσεις, υπήρξαν επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο και απολύθηκαν οι εργαζόμενοι γιατί δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν δανειοδοτήσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος