Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο υπουργείο Εξωτερικών, παρέστη ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για «μια από τις ιστορικότερες συμφωνίες που θα σημαδέψουν την εξωτερική πολιτική του τόπου και ήδη έχουν αναβαθμίσει τον ρόλο της εξωτερικής μας πολιτικής».

Στην «κοινή προσπάθεια να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, να σηκώσουμε τη χώρα μια θέση πιο ψηλά στην αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας», αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του.

«Δεν έχα την τιμή να συνομιλήσω με όλους , αλλά είχα την τιμή να λάβω συμβουλές και να αξιοποιήσω τις γνώσεις πολλών εξ’ υμών και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσω το πόσο σημαντικό είναι  το στελεχικό δυναμικό του ΥΠΕΞ και το πόσο καθοριστικός ειναι ο ρόλος των διπλωματών και του στελεχικού δυναμικού στη διαμόρφωση της εξωτερικής μας πολιτικής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με την αναβάθιση του υπΕξ και την κ. Αναγνωστοπούλου έχουμε τη δυνατότητα να προσωρήσουμε μπροστά στη συνέχιση της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια με δική μου διαρκή έννοια και τον  κ. Κοτζιά», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ποτέ άλλοτε η χώρα μας δεν είχε τόσο αναβαθισμένο κύρος», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «κράτησε το τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών και συνεχίζει να καθορίζει τη ρότα της εξωτερικής πολιτικής».

«Δεν είναι παράδοση παραλαβή», τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος, ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε για «παράδοση κομματιών πίτας» και για ένα κομμάτι που θα κρατηθεί  «για τον Νίκο Κοτζιά που είναι τώρα στην Κύπρο».

Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο: