«Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την αναμενόμενη για την Τετάρτη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Το διακύβευμα, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι εκτός από το «μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη και με τη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά», εκτίμησε.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε, την Πολιτική Γραμματεία για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες, οι οποίες έγιναν όλες σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση: «Ξέχασα, άλλη μέρα» ήταν η απάντηση του Αλ. Τσίπρα σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό

Μοιράσου το άρθρο: